Події року, що минає, свідчать, що дислоковані у столиці, обласних центрах та інших великих містах України військові частини ніяким чином не забезпечують захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Не треба йти за прикладом на Донбас. Адже і у Рівному у лютому-березні існувала загроза чи то пікетування, чи то блокування частин Збройних Сил та внутрішніх військ. То задля чого у Рівному, Житомирі, Вінниці, Тернополі, ... на десятках гектарів наддорогих земель міських населених пунктів розташовані військові частини?

Щоб зручно було командуванню добиратися на роботу?

Щоб солдатам було куди бігати у самоволку?

Щоб виметеними тротуарами та побіленими бровками бути прикладом для інших районів міста?

Чи щоб слугувати ціллю для кримських інвестицій Путіна - крилатих «Іскандерів»?

То може пора вже нашим військам вибратися з міст та містечок до місць можливого наступу противника. У Рівне нській області - це прикордонні з Білоруссю північні райони.

До весни – провести розвідку місцевості, визначитись з оформленням права власності на земельні ділянки, де будуть зведені командні пункти, військові склади і казарми, літні табори.

Бо хто хоче служити в армії, повинен бути готовим жити не в обласних центрах, а в лісах та полях, там, де цього потребує питання оборони країни.

Вивільнені в наслідок великого армійського переселення земельні ділянки в центрі Рівного та інших обласних центрів необхідно віддати під житлову забудову з тим, щоб 30-50 відсотків житла безкоштовно віддавати військовим.

Можливо, військову реформу треба розпочати з переведення армії на «польові умови».