Унаслідок сутичок під Вінницькою облрадою, які відбулися 6 грудня, 12 людей забрала карета "швидкої", чотирьох – затримала міліція.

О 10-ій ранку рух головною вулицею Вінниці перекрили, а біля будівлі, де розташована обладміністрація та облрада, зібралися кількасот людей.

Прийшли, аби не допустити звільнення керівника облради - Сергія Свитка. Саме питання припинення ним повноважень депутати облради винесли на позачергову сесію.

Кількість мітингувальників під стінами облради стрімко зростала, тому у двір будівлі заїхали броньовані автомобілі з підкріпленням силовиків. Натовп почав прориватися всередину будівлі. Поки всередині облради тривала сесія, зовні з боку мітингарів у кордон міліції полетіли димові шашки, а у відповідь - сльозогінний газ.

З'явилися перші потерпілі. За годину сутичок кордон міліції таки прорвали, у цей момент з'явився голова облради, на захист якого прийшли протестувальники. Хоча Свитка не звільнили, однак протестувальники почали висувати нову вимогу - відставку губернатора Вінниччини Анатолія Олійника.

Після цього протестувальники завезли в будівлю "люстраційний" сміттєвий бак, і навіть завезли його у кабінет губернатора. Та Олійника в приміщенні вже не було.

Губернатор тим часом на своїй сторінці в соцмережі назвав акцію спробою розхитати ситуацію в місті і вимагав у мітингувальників негайно звільнити приміщення.

Свої вимоги оголосили і ті, хто потрапив усередину адмінбудівлі. Вони домагаються перевиборів обласної, міської та районних рад. Через кілька годин протестувальники з адмінбудівлі вийшли.

За даними УМВС, унаслідок сутичок у Вінниці постраждали 20 людей - семеро міліціонерів та тринадцятеро активістів. Чотирьох затриманих під час сутичок, майже відразу відпустили.