Він народився у березні 64 року. У сім’ї студентів-медиків, які в подальшому започаткували цілу лікарську династію Нестеренків.

Закінчив Рівне нську СШ №18. Того ж року вступив до Івано-Франківського державного медичного інституту за спеціальністю “лікувальна справа. Після закінчення інтернатури з відзнакою у 1988 році отримав кваліфікацію лікаря-хірурга.

Яку професію обрати – довго не вагався. Жодного дня не сумнівався у своєму виборі, який зробив ще за шкільною партою. З раннього віку був твердо переконаний, що піде шляхом свого відомого в хірургії батька Леонтія Нестеренка.

Заради мрії стати таким же хірургом, як і батько, Олександр Нестеренко ще студентом подолав страх перед виглядом людської крові, вивчав, а пізніше й на практиці втілював новітні технології в оперуванні пацієнтів.

Працював лікарем-хірургом Рівне нської центральної міської лікарні, з 89 року - хірург відділення хірургії органів травлення та ендокринології Рівне нської обласної клінічної лікарні. У березні 2014 році отримав посаду головного хірурга області, в обов'язки якого входить координація і контроль роботи хірургічної служби на Рівне нщині

Олександр Нестеренко виріс у сім’ї лікарів, його батько – Леонтій Нестеренко – відомий у хірургії. Саме він став його першим вчителем та наставником. Лікарем став і його молодший брат Володимир - серцево-судинний хірург, доцент Національного медичного університету.

Але на братах лікарська династія не обірвалася.

Медик - і дружина Олександра Нестеренка, з якою познайомився в інституті. З нею вони виховали двох вже дорослих донечок, одна з яких вже працює у галузі охорони здоров’я, а молодша донавчається в тому ж івано-франківському медінституті.

Та ж ситуація і у родині брата, дружина та доньки якого теж лікарі.

Шкода тільки, що через професію не так часто вдається побути у тісному родинному колі.

— Саме час ціную понад усе, адже мушу рахувати кожну хвилину, коли доводиться рятувати життя пацієнта, — зізнається лікар.