Ситуація в зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» залишається складною проте контрольованою.

Спостерігається активність незаконних збройних формувань в зоні відповідальності військ. Так відбулися бойове зіткнення та штурм із застосуванням стрілецької зброї підрозділів однієї з механізованих бригад оперативного командування. У першому випадку близько 40 бойовиків, в денний час доби, атакували блокпост. А вже в нічний час близько 50 осіб спробували взяти штурмом позиції одного з підрозділів. В обох випадках особовий склад діяв вміло та рішуче. У взаємодії з підрозділами артилерії нанесли вогневе ураження з мінометів та стрілецької зброї. За результатами вогневих контактів серед військ оперативного командування «Північ» кілька військовослужбовців поранено. Їм надано невідкладну медичну допомогу та направлено до медичного закладу. Противник поніс серйозні втрати, які на даний час уточнюються.

За добу бандитські угрупування 20 разів обстріляли наші позиції. з мінометів, РСЗВ БМ-21, ствольної артилерії, танків та АГС-17. в районах населених пунктів, КРИМСЬКЕ, СТАНИЧНО-ЛУГАНСЬКЕ, НИЖНЄ та ЩАСТЯ.

З метою фіксування порушень припинення вогню бойовиками протягом вчорашнього дня в зоні відповідальності військ оперативного командування "Північ"забезпечено роботу представників ОБСЄ.

За вказаний період підрозділи протиповітряної оборони зафіксували в зоні відповідальності військ оперативного командування «Північ» 2 прольоти безпілотних літальних апаратів в районах населених пунктів СТАРИЙ АЙДАР та РАЙГОРОДКА.

Про це повідомляють у прес-центрі "Північ"