На звернення МГО Молодь-ДІЄ студентське самоврядування Національного університету “Острозька академія” оприлюднили фінансовий звіт про витрати та доходи ГО “Братство спудеїв”.

- Це перший фінансовий звіт студентського самоврядування на Рівне нщині . Це приклад для РДГУ та НУВГП, які ще досі не оприлюднили фінансові звіти. Це питання принципове, питання чесності та відкритості. Статуту профкомів та інших студенських формувань не забороняють оприлюднювати звіти організаціям. А для студентів це буде європейський факт відкритості, - говорить громадський активіст Віталій Примак.

Згідно фінансового звіту ГО “Братство спудеїв” в період з 13 березня по 3 грудня 2014 року витратила 17 518.08 грн. та отримали надходження 11 386.07 грн. Також, в організації лише Голова отримує заробітну плату у розмірі 603 грн. на місяць. Детальний звіт ГО “Братство спудеїв” ТУТ.

- Особисто я звітуватися не відмовляюся і не відмовлюся ніколи. Така ситуація неприпустима. Тим більше, якщо фонд формується за рахунок членських внесків студентів, як у РДГУ. Хочу також наголосити, що в Острозькій академії, принаймні за час мого головування, жодних членських внесків зі студентів збирати не будуть, - говорить Голова ГО “Братство спудеїв” Данило Плахотін.

Про це повідомляють у прес-службі МГО Молодь-ДІЄ.