У Рівному знову заговорили про можливу зупинку "Рівнеазоту". Справа у постанові Уряду від 26 листопада, згідно з якою потужні вітчизняні підприємства взимку зобов'язані закуповувати природний газ виключно у НАК «Нафтогаз України». Всього Кабмін визначив більше трьох сотень таких підприємств. Серед переліку — ПАТ «РівнеАзот». Такі умови, переконані на Рівненщині, можуть призвести до повної зупинки бюджетоутворюючого підприємства Рівного. Вихід із ситуації шукали обласні обранці.

Депутати Рівне нської облради зібралися позачергово. 44 обранці прийшли на сесію, аби вирішити фінансові питання. Проте, зупинитися лише на справах бюджетних не змогли. У порядок денний вносять іще одне питання - уся увага в ньому присвячена Рівне азоту. Підприємство знову опинилося на межі зупинки.

За словами депутата, зупинка підприємства може призвести до припинення роботи очисних споруд, якими користується обласний центр. А це вже - екологічна катастрофа. Тож депутат пропонував підготувати і затвердити звернення до Президента, щодо цієї ситуації. Текст такого звернення вже підготувала депутат облради, заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Саме його і взяли за основу обласні обранці.

Окрім того, депутати вирішили проаналізувати ситуацію зі станом інших підприємств, які використовують у своїй роботі газ.

Врешті, обласні обранці вирішили не гаяти часу й сьогодні ж надіслати звернення щодо Азоту до Президента та Кабміну. А вже 18 грудня на черговому засіданні сесії розглянути питання про інші підприємства. Тоді ж у разі потреби планують прийняти подібні звернення й щодо них.