Сьогодні міжнародний день інвалідів. Найбільше про проблеми таких людей знають рідні, та медики, які працюють саме з цією категорією пацієнтів. Медики впевнені лікування то велика сила, однак доброта, чуйність, та опіка відіграють не менш важливу роль у житті людей з обмеженими можливостями. Особливо коли мова йде про дітей. Цього дня для дітей- інвалідів у Центрі медико-соціологічної реабілітації влаштували справжє свято.

У вітальні Центру медико-соціологічної реабілітації ніде яблуку впасти. Персонал центру організував свято для своїх маленьких пацієнтів, та їх батьків. Кажуть розваги та веселий настрій сприяє позитивній динаміці у лікуванні дітей. Адже центр працює з органічним ураженням нервової системи та порушенням психіки у дітей.

Малюків розважають клоуни. Дітки попри свої вади, активно граються, та реагують на веселих гостей. Батьки одразу помічають інтерес у діточок, і радіють разом з ними. Кажуть це і розвага, і розвиток, і новий рівень спілкування.

На свято приїхав і тринадцятирічний Владик з Дубно. Хлопчиком опікується бабуся. Він вчиться у звичайній школі, і двічі на рік проходить курс реабілітації у центрі. Улюбленець відділення каже - сподобалось усе.

Тож відпочинок у колі сім'ї для таких дітей завжди на користь. Лікарі кажуть головний реабілітолог для їх пацієнтів це мама. Адже після курсу лікування батьки продовжують працювати з малюками вже вдома. І саме від старань батьків залежить які будуть результати. Адже нині у 95 відсотків пролікованих спостерігають позитивну динаміку.