Великий скандал у маленькому Корці. Аби отримати земельну ділянку у райцентрі потрібно заплатити гроші. За оренду на 11 місяців. Навіть не зважаючи на те, що за законом земельна ділянка під будівництво надається у безоплатну власність після заяви на її отримання. З таким звернення до наших кореспондентів прийшли жителі Корця. Проте чи правда це — дивіться далі.

Це земельні ділянки поблизу Корецького цукрового заводу. Днями міська рада цього населеного пункту передала їх у користування жителям райцентру. Проте зробили це депутати міськради з порушенням закону. Принаймні так каже місцеве населення.

Оренду під житлову забудову жителі Корця укладають на 11 місяців. Валентина Топорицька переконує, міська влада змушує людей підписуватись під цими договорами.

За так звану оренду земельної ділянки люди платять по 200 гривень в місяць. І лише тоді коли на сесії Корецької міської ради депутати затвердять проект землеустрою під забудову власник земельної ділянки бере її у безкоштовне користування. Корецькі міські обранці власне рішення про здавання ділянок в оренду пояснюють просто - аби запобігти спекуляціям.

Експерти кажуть, законодавством не передбачено щоб земельні ділянки віддавались в оренду. Проте, якщо це рішення міської ради то воно має право на існування.

Втім Світлана Богатирчук -Кривко запевняє - якщо рішення і є назаконним то прокуратура має обов'язково його оскаржити. Своє слідство розпочали і корецькі міліціонери, до яких звернулися жителі цього райцентру.

То ж чи знайдуть правоохоронці порушення у діяльності корецьких депутатів стане відомо після завершення розслідування. А тим часом люди і далі продовжують платити за оренду. Не знаючи чи правомірно.