На 90 відсотків рівненські тепловики розрахувалися за спожитий природний газ. Відтак, за цим показником Рівненщина зайняла друге місце серед інших областей. Про це йшлося на селекторній нараді Мінрегіону з регіонами з питань проходження нинішнього опалювального сезону.

Разом з тим, теплопостачальними підприємствами Рівне нщини вже вдалося зекономити понад сім з половиною мільйонів кубічних метрів блакитного палива. Такий результат досягнуто завдяки скороченню споживання природного газу та переходу на альтернативу.

Серед основних завдань для областей, озвучених Мінрегіоном, - дотримання лімітів споживання газу.

- Скорочення споживання газу та проходження опалювального періоду в рамках затверджених Урядом обсягів природного газу для кожної області є запорукою сталого забезпечення споживачів теплом, - звернувся до представників регіонів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон. Також, він запропонував переглянути обласні плани зі зменшення споживання газу теплопостачальними підприємствами, аби дотриматися встановлених Урядом лімітів.