ПАТ «Рівне обленерго» звертає увагу мешканців області, що підприємство отримало сьогодні розпорядження від Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго» про застосування графіків аварійних відключень в Україні.

Зокрема, в повідомлені йдеться, що «У зв’язку з виникненням дефіциту потужності, у понеділок 01.12.14р. для збереження цілісності ОЕС (Об’єднаної Енергетичної Системи) України в Україні будуть введені графіки обмежень по потужності і енергії».

ПАТ «Рівне обленерго» діє виключно в правовому полі України, є частиною Об’єднаної Енергетичної Системи України і має неухильно виконувати рішення Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго»

Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України.

Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентуються головним диспетчером електроенергетичної системи України.

ПАТ «Рівне обленерго» нагадує, що виникнення у державі дефіциту палива та гідроресурсів призвело до порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в об’єднаній енергосистемі.

У зв’язку з важливістю даної ситуації ПАТ “Рівне обленерго” звертається до всіх мешканців Рівне нської області з проханням максимально обмежити споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень, та без зайвої потреби не використовувати потужні електроприлади.