За одну добу до районного відділу міліції надійшло два повідомлення за однаковим почерком. До обох потенційних жертв зателефонував невідомий і, представившись слідчим райвідділу, вимагав гроші, аби їх рідна людина уникла кримінальної відповідальності за скоєне. І хоча такі випадки є непоодинокими, на гачок все-таки пенсіонерка потрапила.

Чоловік подзвонив на мобільний і, представившись вигаданим ім’ям слідчого Рівне нського райвідділу, повідомив 63-річній Антоніні, мешканці села Біла Криниця, що її онук вчинив правопорушення і щоб не відповідати за скоєне, потрібні гроші в розмірі 1000 доларів США. Сума для жінки не підйомна, тому сказала, що зможе дати лише 1 500 гривень. Зловмисник добре підготувався, і щоб пенсіонерка не мала змоги передзвонити онукові і перевірити, чи дійсно з ним сталася біда, чоловік наказав не класти слухавку і діяти, як він скаже. Через деякий час біля будинку Антоніни стояв автомобіль однієї із служб таксі. І як тільки жінка віддала гроші водію – зв'язок обірвався. Як виявилось пізніше, онук спокійно відпочивав на риболовлі, тому потерпіла звернулась до міліції.

Така ж ситуація виникла і у 53-річного Василя із села Зоря. Тільки учасником сюжету, щодо якого вирішувалось питання «життя і смерті», був син, який проживає у м. Полтава і тамтешні міліціонери затримали його за скоєний злочин. Вимагали небагато – 1 500 гривень. Та чоловік, доки розмовляв із шахраєм, зумів подзвонити до сина зі стаціонарного телефону. Коли виявилось, що з ним усе гаразд, просто попрощався із зловмисником.

— Слідчим райвідділу відомості за фактом шахрайства внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівне нського райвідділу Ігор Денисюк. — Та хочу вкотре наголосити: громадяни, будьте обережні зі своїми коштами. Особливо тепер, коли в країні тяжке економічне становище, подібні шахрайські дії можуть стати все частішими і більш різноманітними. При будь-якій підозрі, що Вас намагаються ошукати, одразу звертайтесь на гарячу лінію «102», де Вам повідомлять, чи дійсно близька людина потрапила в біду.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області