Три роки тому у селі Висоцьк Дубровицького району відкрили новий центр соціального обслуговування населення. Майже чотири мільйони гривень на ремонт відшукали швидко, та не з доброї волі. Адже передувала цьому пожежа, яка забрала життя майже половини мешканців центру. Час минув, люди обжилися на новому місці. Свідків тих подій у центрі нині лише двоє. Як нині живуть підопічні центру соціального обслуговування, цікавились наші журналісти.

Три з половиною роки тому Рівне нщину сколихнула страшна новина. Вночі у селі Біле Дубровицького району загорілася стара дерев'яна будівля центру соціального обслуговування населення. У вогні загинуло 16 людей, більшість з яких не могли самостійно пересуватися. Іще 11 потрапили до лікарні. Вже за три місяці врятованих мешканців центру перевели до нового закладу. Олександр - один з тих, кому вдалося врятуватися під час тієї пожежі. Каже, у новому приміщенні живеться значно краще.

Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання Дубровицького районного терцентру соціального обслуговування розмістили на базі Висоцької дільничної лікарні. Тут утеплили фасад, встановили енергозберігаючі вікна, зробили ремонт, облаштували кімнати. На це витратили трохи більше трьох мільйонів гривень. Іще на 600 тисяч закупили сучасне обладнання.

Нині підопічні стаціонарного відділення мешкають у дво- та тримісних кімнатах, обладнаних санвузлами, душовими кабінками, телевізорами та зручними меблями. А підвали повняться консервацією та овочами. Стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання у Висоцьку нині вважають ледь не зразковим у області. Загалом же на Рівне нщині діє 11 подібних відділень, де постійно проживає 280 чоловік.

Чимало літніх людей мешкають у стаціонарних відділеннях лише тимчасово - в опалювальний період. Таких в області ще близько сотні.