Здолбунівські рятувальники спільно з соцпрацівниками та представниками «Червоного Хреста» у складі «Мобільного соціального офісу» навчають школярів правил безпечної життєдіяльності.

Холодна зимова погода спонукає населення інтенсивно використовувати опалювальні прилади та електромережу. При цьому люди мало звертають увагу на дотримання заходів пожежної безпеки. У зв’язку з цим співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівне нської області проводять рейдові відпрацювання житлового сектору та профілактично-роз’яснювальні бесіди з школярами, з метою сповіщення людей, а особливо дітей про можливість виникнення пожеж в зимовий період через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та нагрівальних електроприладів, а також долучають до проведення відповідної профілактичної роботи працівників соціальних служб та волонтерів.

Так 1 грудня рятувальники Здолбунівського міськрайонного сектору ГУ ДСНС спільно з соцпрацівниками та представниками «Червоного Хреста» у складі «Мобільного соціального офісу» зустрілися з учнями двох загальноосвітніх шкіл сіл Копитків та Здовбиця Здолбунівського району. Співробітники Держслужби з НС і соцпрацівники роз’яснили дітям вимоги правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності та порядок дій у разі виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події. У ході спілкування з школярами особлива увага зверталася на формування у дітей навичок правильного та безпечного поводження під час зимового пожежонебезпечного періоду.

Також школярам продемонстрували повчальний мультфільм та роздали застережливі листівки із правилами безпечної життєдіяльності.

Джерело: ГУ ДСНС у Рівне нській області