Збираючись з будь-якого приводу, а іноді і без нього, ми вживаємо спиртне - пляшку пива, келишок вина, кілька літрів горілки...

Але є люди, які з різних причин не вживають спиртне, постійно або тимчасово, а також діти.

І якщо ви чекаєте таких гостей – варто поклопотатися і про те, щоб і для них були смачні напої. Можна звичайно, просто налити соку або газованої води з дитячої пляшки шампанського. Але це не так вже й весело, та й газована вода шкідлива для здоров'я. Давайте поставимо на стіл для наших гостей смачні безалкогольні коктейлі.

Їх легко приготувати і легко прикрасити.

Нам знадобляться соки, морозиво, міксер.

Базовий рецепт коктейлю – молоко, морозиво і варення, можна додавати сік, замінювати ним варення, додавати консервовані або заморожені фрукти.

Ось кілька смачних рецептів. Пакет з вишнею висипати в чашку. Вона досить швидко розморожується, буквально за півгодини. Злити сік, вишню збити міксером, окрім ягідок (за кількістю коктейлів), підлити сік, додати склянку вершків і трохи цукрової пудри. Цілі вишеньки настромити на трубочки, трубочки – в коктейлі і вперед – дегустувати! Можна додати кілька шматочків льоду. А вершки легко замінити морозивом, переважно пломбіром.

Замість замороженої вишні можна використовувати варення, але тут варто зменшити дозування цукру. Втім, це все на ваш смак.

Ще один смачний і корисний коктейль ми назвемо медовим. Зробимо його з меду в кількості 4 ст. ложки, півсклянки води, соку кисло-солодкого (виноград, грейпфрут) і півсклянки вершків. Мед розводимо у теплій воді, додаємо сік, вершки, ставимо остигати в холодильник, перш ніж пробувати, ще раз перемішаємо і всиплемо кілька шматочків льоду, або якщо є під рукою – шматочки замороженого ананаса.

З половини невеликої банки персикового або абрикосового компоту і склянки молока, збитого в густу піну, виходить приємний коктейль, особливо якщо прикрасити келих грудочкою персика в цукрі.

І насамкінець – маленький секрет новорічного коктейлю. Перш ніж наповнити келих, занурте краєчок келиха у воду або сік і відразу в цукор. І на вінцях келиха з'явиться чарівний обідок

Джерело www.forkids.ru/