Приємно, коли рідне місто оновлюється, а на місці старих, потріпаних часом хатинок виростають новобудови.

Але як ставитися, коли власник новобудови на вул. Грушевського робить «теплу підлогу» на зовнішніх, нічим не закритих від вітрів та негоди сходах. Він же не буде ходити там босим. Від просто не хоче прибирати сніг лопатою.

Він очевидно не чув, що цієї зими у зв’язку з перекосами у енергоспоживанні у Рівному можливі погодинні відключення житлових будинків.

Він ніколи не задумувався над тим, що під гідроелектростанції ми залили сотні тисяч гектарів чорноземів і виселити з рідних місць десятки сіл. Що спалюючи вугілля на ТЕС, ми збільшуємо кількість парникових газів. Що саме вугілля ми вже із скандалами купуємо у південній Африці.

Що ми не маємо повного власного ядерного циклу, тож повинні купувати ядерне паливо для АЕС в Росії. А потім ще платити їй довічно за зберігання ядерних відходів.

Що по Чорнобильській АЕС ми, як держава, ще й досі не розрахувалися з ліквідаторами та постраждалими, бо не заклали відповідні витрати в тариф на електроенергію.

Держава зумисне стримує тарифи на електроенергію та комунальні послуги, щоб не робити ще біднішими пенсіонерів та соціально незахищених.

Але цими, смішними для декого тарифами користуються такі собі «скоробагатьки», які не знають, як ще можна виділитися з сірої маси, якою вони бачать наш народ.

Небезпечно спускатися слизькими сходами взимку.

Але щоб весь народ дотував мікроолігарха, якому байдуже заплатити 100 чи 300 грн. за електроенергію, так не повинно бути.

Як не повинні опалювати будинки на 500 м2 за такою ж низькою ціною газу, як для 50 м2. Всі тарифи повинні бути економічно обґрунтованими + 20 відсотків на розвиток відновлювальних джерел енергії.

Отоді загаданий мікроолігарх або найме двірника або сам лопатою почистить сніг на зовнішніх сходах. Які за перекособоченої моделі української комуналки можуть стати «теплими» уже в грудні 2014 року.