Інфекція ВІЛ-СНІДу в Рівненській області відносно молода. Та попри це лікарі стурбровані міграцією населення в Україні, через нестабільну ситуацію. Адже це кажуть є причиною швидкого поширення інфекційних хвороб, у тому числі і ВІЛ-СНІДу. У всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом рівненські медики підсумували свою роботу, і розповіли про новітні методики та обладнання, яке полегшує їх роботу, а водночас і життя пацієнтів. Подробиці у сюжеті наших кореспондентів.

Рівне нський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом досяг своєї мети. Адже стати повноцінним інтегрованим центром медичної допомоги було не так просто. Тепер пацієнти, а також усі хто хоче перевірити себе на наявність віл-інфекції зможуть отримати кваліфіковану допомогу фахівців різного профілю в одному місці.

Кілька днів тому рівненські медики також отримали новий автомобіль мобільної амбулаторії . Його наявність дозволить надавати якісну медичну допомогу у віддалених куточках області. Цей автомобіль є унікальним, розповідають фахівці, адже він оснащений згідно останніх медичних вимог.

Полегшить роботу медиків не лише новий автомобіль, адже в центр надійшло нове обладнання для діагностики. Його вартість становить близько 70 тисяч доларів. Щоправда нове устаткування мають налаштувати представники фірми виробника після чого воно і запрацює на сто відсотків.

Нове обладнання дасть змогу проводити важливі для ВІЛ-інфікованих пацієнтів обстеження в значно коротші строки. Адже, тепер не потрібно чекати 2-3 тижні щоб отримати результат. Для цього потрібно лише від 1 до 3 днів.