Напевно в кожній сім’ї є свої особливі, неповторні традиції. Це може спільний похід і вибір новорічної ялинки, її прикрашання, приготування фірмових святкових страв, передноворічне прибирання приміщення, яке швидше й веселіше робити всією сім'єю, обговорення списку запрошених гостей і розробка сценарію новорічного свята. Кожен робить свій внесок в підготовку улюбленого свята. Обов’язки краще всього розподілити, частину найлегших віддати дітям. Хай ваші маленькі помічники привчаються вже з найменших років приймати рішення й діяти разом з дорослими членами сім’ї.

Одне з найбільш захоплюючих занять – вибір і купівля новорічних подарунків для всіх друзів і близьких людей. Подарунки бажано продумати і придбати наперед, щоб потім в передноворічні дні позбавити себе необхідності стояти в довгих чергах. Вирушаючи за подарунками, спробуйте довідатися про те, що б людина хотіла одержати як новорічний сюрприз. Простіше всього робити подарунки близьким родичам, адже ви вже знаєте їх основні вподобання і смаки. Хай ваші новорічні подарунки будуть цікавими, оригінальними і пам’ятними. У багатьох сім’ях прийнято класти подарунки під ялинку. Діти звичайно знаходять свої подарунки вранці 1 січня, перебуваючи в повній упевненості, що подарунки приніс Дід Мороз. Постарайтеся зробити так, щоб Новий рік став справжнім святом сюрпризів для вашого малюка, і тоді таке свято запам’ятається надовго!

Далі мова піде про декілька цікавих сімейних традицій, які кожна сім'я може взяти на озброєння.

Напевно, багато хто дотримується звичаю відчиняти вхідні двері удома за декілька годин до того, як стрілки на курантах зустрінуться на позначці “12”. Вважається, що у відчинені двері йде Старий рік і забирає з собою весь жаль, негаразди й печалі, які траплялися в цьому домі в році, що минає. Також є прекрасна традиція завершувати всі добрі справи, які ви почали в році, що минає. Якщо це можливо, завершіть всю роботу, вирішіть всі незалагоджені питання, обов'язково роздайте борги, якщо вони у вас є. Слідуйте принципу "в новий рік – без боргів". Обов'язково приведіть в порядок ваше житло, адже з приходом нового року у кожного починається ще одна нова сторіночка в житті. А починати нове життя найкраще у чистій і затишній оселі. Не забудьте привести в порядок ваші думки. Подякуйте всім, хто підтримував вас цього року, помиріться з тим, з ким ви в натягнутих відносинах. Перед Новим роком потрібно пробачити всі образи і попросити вибачення у тих, кого образили ви. Також рекомендують викинути з дому весь розбитий посуд і позбавитися предметів, які нагадують вам про неприємності минулого року.

Можна описати ті цілі й побажання, які ви хочете реалізувати наступного року. Напишіть маленькі записочки з вашими найбільш потаємними бажаннями і помістіть їх у порожню пляшку з-під шампанського. Через рік, проводжаючи Старий рік, ви розкриєте цю пляшку, дістанете записки і прочитаєте всі разом. Так кожен зможе дізнатися, чи досяг він задуманого в минулому році, або щось йому перешкодило.

І не забудьте загадати своє бажання рівно опівночі, коли битимуть куранти. Вважається, що бажання, загадане в ці 60 секунд обов'язково збувається.

Можна влаштувати невелике опитування серед членів сім'ї. Хай кожен розповість про найбільш значну для нього подію в році, що йде, пригадає всі хороші й не дуже хороші моменти року, проаналізує, яким цей рік був для нього – вдалим або не дуже.

Головне, щоб спілкування проходило у невимушеній, теплій і затишній домашній атмосфері сімейного свята

Джерело www.ny.s-i-p.ru