Відучора ввечері на київському Майдані Незалежності почали збиратися люди «На ніч пам'яті». Адже саме у ніч з 29 на 30 листопада рівно рік назад зі звірячого побиття купки студентів спецпризначеннями в Україні почалася Революція Гідності.

Учасники зібрання поставили собі за мету простояти на Майдані до ранку. Таким чином вони бажали засвідчити перемогу над режимом Януковича. Вночі учасники акції сходили зі смолоскипною ходою до приміщення МВС, аби задати Арсену Авакову питання про встановлення винних у побитті студентів. На ранок чимало людей прийшли до Михайлівського собору. Саме сюди після атаки «Беркуту» сховалася частина побитих студентів. Священослужителі дали їм прилисток і не передали у руки режиму.



pic

Тож зранку тут відбувся молебень. Завітав на нього і Президент України Петро Порошенко.



pic

«Не міг не прийти зранку з дружиною до Михайлівського Собору. Рік тому, після того як 400 спецпризначенців «по-звірячому» побили три сотні мирних студентів на Майдані, цей Храм став першим прихистком для постраждалих, а згодом і одним з головних центрів та символом Революції Гідності. Ці події назавжди викарбувалися в моєму серці», - написав Президент у «Фейсбук».

Про це йдеться на сайті Вісник & Ко