Принаймні так думають батьки загиблої. Нагадаємо, вбивство сталося у травні, а у червні вбивцю знайшли мертвим у ставку. Міліціонери сказали, що потопельник і є підозрюваним у злочині і відразу закрили справу. Але матір померлої так не думає і має для цього чимало аргументів.

У кінці травня у придорожньому кафе села Підлужжя сталося жахливе вбивство. Сюди зайшов відвідувач. Взяв сокиру і почав рубати бармена, яка заповняла у цей момент документацію. Нелюд відрубав жінці голову. Людина стекла кров’ю. Жінці було 29 років.

Після цього накинувся на кухаря. Почав бити сокирою у різні частини тіла. Жінка змогла вибігти на вулицю, де різника налякав далекобійник. Таким чином пораненій вдалося врятуватися.

Підозрюваний з місця злочину втік. На його пошуки було задіяно чимало правоохоронців. Але результату не було. Через кілька тижнів 26-річного Володимира Костяненка знайшли утопленим у ставку поблизу того ж самого кафе. Правоохоронці відразу закрили справу. Бо були переконані, що потопельник і вбивця - одна і та ж особа.

Але батьки загиблої дівчини у це не вірять. Мати стверджує: на впізнання мерця не запросили ні жінку, яка вижила, ні водія вантажівки, а вони обидва бачили вбивцю.

Ще одна причина не вірити слідству - одяг, в якому знайшли утопленика. Він був у джинсах, а вбивця чинив розправу будучи у камуфляжних штанях.

Не вірить слідству і батько загиблої. Чоловік говорить: правоохоронці навіть не порівняли відбитки пальців з місця вбивства із тими, які належать утопленику.

У міліції своя правда. Правоохоронці запевняють: відбитки пальців дослідити було неможливо, адже тіло почало розкладатись і для цього висновок експерта їм не потрібен, а камуфляжні штани, в яких бачили різника, були знайдені в тому ж ставку. Але головний доказ, що утопленик і вбивця - одна і та ж особа, переконують слідчі, результати генетичної експертизи.

Зі своїми претензіями до слідства батьки загиблої звернулись в районний суд. Вимагали поновити розслідування і таки з’ясувати, чи справді утопленик і вбивця одна і та ж особа. Феміда до людей дослухалась, визнавши, що справу міліція закрила передчасно. Тепер правоохоронці мають провести ті слідчі дії, які чомусь не були виконані. Батьки загиблої рішенням суду задоволені. Вони хочуть знати всю правду, аби більше від рук різника, який, можливо, досі живий та на волі, ніхто не постраждав. І, якщо доведеться, люди готові дійти навіть до Європейського суду з прав людини.