Чоловіки не менше жінок потребують любові і готові багато чим пожертвувати заради довгих і міцних відносин; але через різницю у сприйнятті світу зрозуміти, що ж дійсно хоче рідний і улюблений представник протилежної статі, здається практично неможливим. У такому випадку краще звернутися до перевірених рекомендацій.

1. Насамперед намагайся не розпатякати про свою любов усім навколо, на якій би стадії не були ваші стосунки, а особливо, якщо усе ще тільки починається . Уяви, що з того, що тобі є дорогим, можуть брутально посміятися, а ще гірше — донести усе йому... І він дізнається про твоє кохання зовсім не так, як ти уявляла в рожевих мріях.

2. Ніхто не має права втручатися у твої почуття зі своєю критикою, несхваленням чи заборонами. Між іншим, сама природа цього почуття така, що воно майже завжди йде проти чогось: суспільної думки, забобонів, вибриків долі. А найчастіше — проти невіри інших у це кохання, а то й просто заздрості.

3. Якщо ти кохаєш, то навчися прощати і забувати погане. Просто викидай це, як баласт із повітряної кулі, щоб злетіти ще вище.

4. Ревнощам немає місця у справжньому коханні, незважаючи на всі протилежні твердження. По-перше, це низько стосовно нього. Він має право захоплюватися тим, ким хоче, і любити того, кого хоче. І це зовсім не означає зради. По-друге, невже ти так не поважаєш себе, коли думаєш, що йому сподобається хто завгодно, але тільки не ти?

5. Не повіриш, але це особливе задоволення — бути вірною йому. Ти відчуваєш, що твоє кохання вистоїть, не піддасться спокусам, що ти не розмінюєшся на дрібниці і можеш чесно дивитися йому в очі.

6. Не вбивай кохання. Це як убити ненароджену дитину — боляче, страшно і порожньо. Якщо покохала — прийми всі його пекельні муки і радості. Не бійся кохання, бійся, якщо його нема...

7. Не втомлюй його своїм коханням — ти, як людина, що розуміє його настрій, мусиш відчути міру! На все свій час. Збирай ніжність, яку ти подаруєш йому потім. Коли це йому справді буде потрібно.

8. Не шкодуй про вчинки, які зробила заради кохання.

9. Будь великодушною до своїх суперниць. Принаймні не бажай їм зла. Агресією ти стовідсотково визнаєш свій програш. А у твоєму романі з тепер уже блукаючим героєм можна ставити жирну крапку. Як би не було важко, побажай йому щастя! І воно до тебе повернеться. А може, і він...

10. Твоє кохання має бути беззастережним — ти любиш його таким, який він є, із усіма достоїнствами і недоліками, приймаєш у ньому все і не спотворюєш його образ своїми бажаннями і страхами.

11. Радій його успіхам. Якщо ти ревнуєш його до удачі, виходить, думаєш тільки про себе.

12. Краще не влаштовувати йому всіляких перевірок на вірність.

13. Не намагайся щось у ньому змінити! Якщо він недостатньо вірить у себе, то тільки нахапається комплексів, а всі звички залишаться вічним багажем при ньому. А якщо він вкрай волелюбний і абсолютно впевнений у собі, те не виключено, що просто гримне дверима і гордо піде геть.

14. Покладайся тільки на себе. Буде важко? Напевно. Тому що любов — це щось надзвичайне. А щоденність завжди прагне стерти це диво.

15. Важливіше кохати, аніж бути коханою. Дарувати, аніж приймати подарунки. І світити, а не відбивати чуже світло.