Перше пленарне засідання сесії Рівнеради - відбулось. Аншлагу в сесійній залі традиційно - не було. Проігнорували засідання переважно регіонали, яких ось вже півроку як вдень зі свічкою у сесійній залі не знайдеш. Працювати депутати почали традиційно, після того, як вислухали всіх обурених громадян з їхніми проблемами - через 3 години після відкриття засідання. Що понаприймали та коли зберуться знову?

У сесійній залі перед початком сесії - традиційний аншлаг. Хоч депутатів для кворуму* поки бракує, та рівнян зі своїми проблемами - греблю гати.

Коли кворуму в сесійній залі дорахувались - урочисто відкрили сесію. І почали традиційно заслуховувати рівнян з їх проблемами. В такому руслі минає щонайменше три години.

До міських обранців на сесію прийшов ще й обласний депутат - Віктор Кривун і попросив звернутись до місцевих підприємців, аби ті не торгували з окупованим Кримом.

Ініціативу міські обранці не підтримали, та пообіцяли вивчити думку рівнян з цього приводу. А далі, після перерви, прийняли гнівне звернення до кабінету міністрів з вимогою повернути гроші, витрачені громадою на делеговані повноваження. Мовляв, кабмін заборгував містам по всій Україні понад 4 мільярди гривень.

В іншому випадку, пообіцяв міський голова, бюджетників Рівного по зарплати повезуть до столиці, просто під будівлю міністерства фінансів. Після того Рівне рада прийняла кількадесят процедурних рішень, зокрема перенаправила кілька бюджетних струмочків у нові русла, і оголосила перерву у сесії - розійшлись чекати з Києва бюджету.

*Довідка: кворум - встановлене законом, статутом організації або регламентом число учасників зборів (засідання), необхідне для визнання даних зборів правосильним ухвалювати рішення з питань порядку денного.