Сьогодні міські голови зі всієї України звернулися до народних депутатів України VIII скликання з проханням терміново внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо виділення з державного бюджету місцевим бюджетам додаткової дотації в обсязі 4 млрд грн на оплату праці, комунальних послуг та енергоносіїв закладів бюджетної сфери.

Предметом розмови було обговорення співпраці міста Рівного з французькими підприємствами. Найбільший інтерес міська влада та французи проявили до енергозберігаючих технологій та можливості фінансування французькою стороною таких проектів у Рівному. Говорили також й про подальшу співпрацю з тими підприємствами, що вже працюють в Україні.

- Це звернення ініційоване всіма міськими головами України! Адже нам набридло весь час потерпати він недолугої політики Міністерства фінансів, - наголошує міський голова Рівного Володимир Хомко.

За його словами, якщо працівники бюджетної сфери не отримають зарплату, а ситуація у всіх містах однакова, то всі ці люди на чолі з мерами підуть під стіни Кабінету Міністрів.

„За виникнення такої ситуації повністю відповідає Міністерство фінансів та Кабінет Міністрів. Вони зобов’язані були виділити необхідні кошти на зарплатню людям, дати нам, а ми в свою чергу зобов’язані були їх виплатити відповідним категоріям громадян. І це повинні знати всі. В ситуації, що склалася винен Кабінет Міністрів!”, - резюмував міський голова.

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради.

pic