61-річна рівнянка близько опівдня звернулася до правоохоронців та повідомила, що 24 листопада 2014 року на проспекті Миру, що в обласному центрі, невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи її грошовими коштами в сумі 400 доларів США. Наразі правоохоронці Рівненського міськвідділу міліції проводять заходи щодо встановлення зловмисників.

Пенсіонерка поверталася додому з банківської установи. Декілька хвилин тому вона отримала переказ із-за кордону від брата. Та не встигла відійти й декількох метрів, як на її шляху постала незнайомка. Жінка нахилилася, і прямо перед її ногами підняла пачку перемотаних резинкою доларів.

— Бачите хтось загубив, що ж це робити? Чекати чи що?— сказала шахрайка.

Зловмисниця попросила побути біля неї, допоки вона чекає, бо ж одній їй лячно. А за кілька хвилин запропонувала відійти в нелюдне місце, на що пенсіонерка погодилася.

Зненацька до них підійшов чоловік, який розмовляв українською мовою з польським акцентом. Незнайомець сказав, що загубив свої "пеньонзи", а знайдені долари – його гроші, які негайно вимагав повернути.

— Ми зайшли у двір будинку, і тут раптом з’явився незнайомий мені чоловік, котрий почав кричати до нас, що це його долари. Проте жінка усе заперечувала і сказала, що в неї є долари, але то її гроші,— розповідає пенсіонерка. — І коли я дістала гроші, він раптом вихопив їх у мене і склав навпіл. Проте за кілька хвилин повернув мені їх і зник.



pic

За деякий час пенсіонерка, відкривши гаманця, замість своїх грошей знайшла там 700 сувенірних доларів з написом «Це не гроші це прикол», після чого відразу звернулась за допомогою до правоохоронців.

— За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівне нського МВ УМВС в Рівне нській області полковник міліції Руслан Мельник. — Наразі зловмисників розшукуємо.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх жителів обласного центру, аби вони були обачними. Не довіряйте особам, які намагаються під будь-яким приводом заволодіти вашими коштами. Опинившись в подібній ситуації, не зволікаючи, телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати і затримати шахраїв.

Про це повідомили у Рівне нському МВ УМВС України в Рівне нській області.