Побачити непросту роботу міліції «із середини» та відчути товариський дух єднання і працелюбства пощастило 22–ом учням Мізоцької школи-інтернату, що у Здолбунівському районі. Вихованцям, серед яких діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з неблагополучних сімей, правоохоронці провели екскурсію, наповнену цікавими фактами й демонстраціями рідкісних експонатів.

Марія навчається у дев’ятому класі. Дівчинка раніше не цікавилася роботою правоохоронних органів, а про роботу міліції знала лише із засобів масової інформації. Проте, коли побачила усе на власні очі, її думка кардинально змінилася. Особливо зацікавила Марію зброя правоохоронців.

Підтримує дівчину і її однокласник Андрій. Хлопець вже мріє вступити до лав збройних сил України

Правоохоронці ретельно підготувалися до зустрічі: провели екскурсію приміщенням управління, розповіли дітям багато цікавих фактів про минуле органів внутрішніх справ і продемонстрували цінні експонати, зібрані у музеї історії міліції Рівне нщини.

Але найбільше вражень та захоплень у юних учасників екскурсії викликали відвідини Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Кожен із дітей мав змогу потримати в руках справжню зброю і вибухівку, зняти відбитки пальців, а найголовніше – отримати «з перших вуст» відповіді на свої запитання, яких у захоплених школярів було безліч.