У приміщенні Київського Палацу дітей та юнацтва під егідою НЦ «Мала академія наук» проходила V Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Юні винахідники із 21 області України та м. Києва дивували відвідувачів виставки своїми науково-технічними розробками і винаходами.

Її учасниками стали учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та студенти відповідного віку професійно-технічних, позашкільних і вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, які є членами Малої академії наук, та активно займаються науково-дослідницькою діяльністю.

Проекти було представлено за такими напрямами: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; машинобудування; інформаційно-телекомунікаційні системи та технології; екологія та ресурсозбереження; технічна творчість та винахідництво; робототехніка та робототехнічні системи.

Від обласного комунального позашкільного навчального закладу «Рівне нська Мала академія наук учнівської молоді» Рівне нської обласної ради участь у виставці взяв Остапін Іван – учень 10 класу Рівне нської української гімназії з реактором для отримання колоїдних розчинів металів у секції «Матеріалознавство і перспективні технології» і виборов призове ІІІ місце в своїй секції та був нагороджений дипломом третього ступеня та заохочувальним призом.

Про це повідомила прес-служба Рівне нської обласної ради.