З початку 2014 року страхувальники Рівного сплатили до бюджету 1,05 млрд. внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в т. ч. у жовтні надходження склали майже 105 млн. гривень.

Слід зазначити, що 80% платників міста подають звітність з єдиного соціального внеску засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису.

Загалом на обліку в ДПІ у м. Рівному перебуває 14081 страхувальників, з яких 3203 - юридичні особи та 10878 - фізичних осіб.

За словами начальника ДПІ у м.Рівному Михайла Калитюка, єдиний внесок - це забезпечення громадян виплатами на випадок безробіття, нещасних випадків, професійних захворювань тощо, іншими словами - соціальний захист працівників. І саме систематична сплата ЄСВ – це гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту населення.

Посадовець повідомив, що концепцією реформування податкової системи планується реформувати і ЄСВ. «Реформа єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування спрямована на детінізацію та боротьбу з зарплатою у «конвертах». При цьому планується значно зменшити ставку ЄСВ», - зазначив керівник податкової інспекції.