Швидка допомога за годину. Саме стільки часу потрібно, аби по бездоріжжю Дубровицького району машина швидкої допомоги доїхала у віддалені села Удрицьк, Смородськ чи Хочин. Аби не чекати лікаря з району, у сільській раді хочуть перепрофілювати місцевий ФАП у сільську лікарську амбулаторію. У чому ж проблема?

Людмила Легка завідує фельдшерсько-акушерським пунктом в селі Удрицьк, що у Дубровицькому районі. Саме вона перша надає першу медичну допомогу селянам. Адже чекати "швидку" з Дубровиці чи Висоцька доводиться понад годину.

Розширити ФАП до сільської амбулаторії мріють давно. Кажуть і потреба у цьому нагальна.

Амбулаторія обслуговуватиме три села Удрицьк, Хочин та Смороцьк. Півтори тисячі пацієнтів лікуватиме сімейний лікар та два його помічники. Також тут облаштують лабораторію, кабінет ЕКГ, оглядову, реєстратуру. Але на усе це потрібні кошти. Знайти їх хотіли взявши участь у проекті світового банку.

За приблизними розрахунками на ремонт приміщення ФАПу та закупівлю обладнання потрібно не так і багато - близько 400 тисяч гривень. Їх намагатимуться знайти у районному бюджеті, аби вже наступного року амбулаторія запрацювала.