20 листопада правоохоронці встановили, що невідомі особи поблизу села Дермань-1 Здолбунівського району пошкодили нафтопровід «Дружба».

На 308 кілометрі нафтопроводу виявлено незаконну врізку. Співробітники Здолбунівського РВ УМВС відразу розпочали проведення оперативно-пошукових заходів щодо встановлення осіб зловмисників. Завдяки ефективності їх проведення оперативники районного відділу міліції встановили причетність до даної події 33-річного жителя міста Київ та 38-річного жителя міста Костопіль.

Як з’ясувалось, 20 листопада 2014 в нічний час вони скоїли крадіжку близько 20 м. куб. нафтопродукту з нафтопроводу "Дружба" з використанням автомобіля "МАН". Дане авто зупинили між селами Озірко та Кунин Здолбунівського району.

Нафту перевозили без відповідних на це документів, що й привернуло увагу працівників міліції. Виявилось, що дані особи мають пряме відношення до крадіжки нафти.

— Працівниками Здолбунівського РВ УМВС відомості по вказаному факту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Наразі триває досудове розслідування, – зазначив начальник Здолбунівського РВ майор міліції Олександр Панасюк. – На щастя, саме пошкодження нафтопроводу обійшлося без витоку нафтопродуктів та забруднення навколишнього середовища.

Наразі працівники міліції встановлюють всі обставини справи та інших осіб, причетних до даної події.

Про це повідомила прес-служба Здолбунівського РВ УМВС

pic

pic

pic