Мала Академія Наук у Рівному відкриває нову лабораторію селекції і генетики. Відтепер школярі місцевих загальноосвітніх закладів зможуть досліджувати специфіку розмноження та догляду за рослинами. Деталі у наступному сюжеті.

Новенькі меблі, лабораторний посуд, реактиви, мікроскоп, та ще багато нового. Мала Академія Наук презентувала довгоочікувану лабораторію генетики та селекції. Її відкриття дасть змогу учням старших класів, які живуть у місті глибше вивчати таку науку, як селекція. Створення належних умов для юних науковців коштувало обласному бюджету, більше 20 000 гривень.

Компетентні спеціалісти у цих галузях допомагатимуть школярам опановувати, як лабораторні інструменти, так і саму науку глибше. Першочерговими завданнями лабораторії поділилася її керівник – Олена Лазар.

Нині у гуртку генетики та селекції МАН займається 20 рівненських старшокласників. Багаторазова призерка обласних етапів різних наукових змагань Дар’я Тарасова розповідає, що відкриття лабораторії допоможе досягнути ще більших висот у науці не лише їй, а багатьом місцевим юним даслідникам, адже майже все потрібне для цього вже є.

Приходити сюди займатися наукою може кожен учень міста, розповідає керівництво МАНу. Нині ж тут вже обдумують, як лабораторію у майбутньому розширити та доукомплектувати.