Колишній активіст-майданівець Максим Савич нині багато чого переосмислив після революційних подій на Євромайдані. У січні 2014 року його побили та затримали у столиці як "учасника масових заворушень". Нині ж хлопець розповідає: після Майдану вдалося кардинально змінити своє життя. Улітку Максим займався волонтерством та встиг відвідати родичів на сході...

Після Євромайдану психологічно Максим, вирушаючи до родичів у Херсоні та Миколаєві, очікував, що його прийматимуть насторожено, а то й вороже. Однак, був щиро здивований патріотичному настрою усіх тамтешніх мешканців та безпосередньо родичів.



pic

Революційні спогади досі не дають Максиму нормально спати. Тоді, 23 січня, Максим зі ще двома хлопцями йшов по вулиці Інститутській в напрямку Майдану Незалежності. Як ось до них під’їхав патруль міліції. Нічого не пояснюючи, їх запхали у службовий автомобіль. Потім правоохоронці віддали активіста «беркутівцям», які його жорстоко побили. Самі ж міліціонери доправили Максима в Олександріївську лікарню Деснянського РОВД. Максима Савича звинувачували у масових заворушеннях за статтею 294 КК України.

- Після побиття на Майдані, понад місяць я перебував у лікарні, так як був побитий. Судити мене не стали, лікарі заборонили. Та згодом мене та інших активістів викликали в Київ у прокуратуру, але все обійшлося добре. Вже 18 лютого після лікарні, я знову поїхав на Майдан відстоювати свою країну, - ділиться спогадами Максим.

Сьогодні хлопець щиро переймається долею країни та тим, що відбувається на сході України.

Готовий боронити свою державу - нині навчається на військовій кафедрі НУВГП.

З усмішкою зауважує, що раніше не так серйозно ставився до навчання, а зараз розуміє, наскільки це важливо та потрібно.

Нині хлопець розповідає, що не жаліє, які наслідки після Майдану. Можливо, розчарувавсь лише у владі, а не в людях.

До теми:

Рівне нського активіста жорстоко побили у Києві

У Рівному відбулася акція на підтримку побитого Максима Савича