Шанс на повноцінне життя є. З таким нагадуванням до потенційних батьків сьогодні звернулися медики, волонтери та батьки недоношених діток. Активісти влаштували "Свято малюка" яке приурочили до Міжнародного "Дня білих пелюсток". На нього запросили батьків зі своїми малятами, які народилися завчасно, і з малою вагою, аби ті показали - дітки живуть повноцінним життям. Подробиці у нашому сюжеті.

Сьогодні у двохрічної Маргаритки та її родини найгірші побоювання залишились у минулому. Дівчинка народилася на 29 тижні вагітності з вагою кілограм 300 грам. Спочатку розповідає мама їх застав розпач, однак нині донечка радує усю родину, своєю непосидючістю, та ніжністю.

Шестимісячний Данилко також наздогнав своїх друзів. Його вага при народженні була трохи більша одного кіло, лікарі опікувались дитиною майже три місяці. Тепер же він під пильним наглядом фахівців. Адже найголовніше для таких діток якомога раніше виявити відхилення, якщо вони є.

Вже кілька років в Рівне нській обласній дитячій лікарні щорічно лікується та виходжується понад 300 передчасно народжених дітей. У своїх силах лікарі впевнені, однак кажуть сучасного обладнання таки не вистачає.

До передчасних пологів, батьки не готові. Тому у багатьох виникають стреси, тоді на допомогу знову ж таки приходять медики, які опікуються і малятами і мамами.

На свято малюка організатори запросили лікарів які опікуються немовлятами, батьків з дітками, які народилися передчасно. Кажуть, головне попередити усіх потенційних батьків - дана ситуація не вирок.

Після свята усі ще раз переконалися - батьківська любов та професіоналізм медиків дозволили малюкам повноцінно розвиватися та рости.