Абсолютно кожен сезон має свої позитивні і негативні сторони. Саме це і слід враховувати, якщо ви плануєте вагітність. Сьогодні спробуємо розібратися, що є хорошого в осінній вагітності.

Спеціалісти стверджують, що осінь - ідеальний час для зачаття малюка.

А пояснюється це досить просто: за літо батьки наситили свій організм вітамінами і необхідними мікроелементами, добре відпочили, поніжилися під теплими променями сонця. Організм підготувався до такого складного процесу, як виношування дитини. А це підвищує ймовірність того, що вагітність проходитиме без ускладнень, а на світ з'явиться міцний і здоровий малюк.

Проте вагітність восени не можна назвати простою, оскільки і ця пора може піднести не дуже приємні сюрпризи. Але якщо заздалегідь передбачити всі небезпеки, які підстерігають жінку в положенні в осінні місяці, то виношування малюка принесе тільки позитивні емоції.

Які ж «козирі» має осінь для вагітних?

Свіже повітря. Майбутня матуся може хоч цілий день проводити в парках, за містом. Не варто лінуватися пересуватися, більше ходіть, робіть фізичні вправи на природі, оскільки така активність допомагає збагатити тканини киснем, що є досить істотним фактором для розвитку плоду. Поки повітря не холодне і немає дощів, вагітні повинні менше сидіти вдома, так як пізньої осені погода зміниться на гірше і прогулянки доведеться відкласти до кращих часів.

Безпечні ультрафіолетові промені. Всі ми знаємо, що сонце є незамінним джерелом енергії, яка так необхідна в період очікування малюка. Саме в осінні місяці жінки можуть ніжитися під його променями, не боячись обгоріти або отримати сонячний удар. Та й завдяки впливу ультрафіолету в організмі утворюється вітамін D, який дає можливість поліпшити імунітет і гарантує гарний настрій. Як і свіже повітря, це досить важливий фактор безпроблемної вагітності, з цієї причини обов'язково виходьте насолоджуватися останнім теплом сонечка.

Велика кількість вітамінів. Ще одним позитивним моментом осені є доступ до великої кількості всіляких овочів, ягід і фруктів, які допомагають наситити організм майбутньої матусі важливими речовинами. Приміром, гарбуз забезпечує калієм, вітаміном В і пектинами. До того ж він відомий своїми очисними властивостями - це результативний і природний засіб, який дає можливість усунути набряки і збої в травленні. Калій покращує функціонування серцево-судинної системи, яка також надміру працює в період вагітності.

Читайте також ТОП-10 продуктів, які обов'язково треба вживати рівнянам восени

Буряк, який також доступний восени, містить у собі вітамін С, фосфор і мідь. Крім цього він очищає кров. Як і гарбуз, цей овоч дозволяє вивести з організму надмірну рідину.

Виноград корисний тим, що включає до свого складу вітамін Р, який допомагає в засвоєнні вітаміну С, якого достатнього багато в ягодах. Але й вживати виноград у великих кількостях при вагітності заборонено, оскільки він може спровокувати посилене утворення газів.

Журавлина є джерелом аскорбінової кислоти, фітонцидами, вітамінами і антиоксидантами. Вона усуває набряки, бореться із запальними процесами і ефективна в боротьбі з простудними захворюваннями. Відома журавлина тим, що підтримує імунітет, знищує хвороботворні бактерії і зміцнює дію стінки судин.

Період вагітності чудовий у будь-яку пору року, але щоб очікування малюка відбувалося без проблем, варто врахувати переваги кожного сезону.

Джерело: Babyzzz