Дороги Рівненщини асфальту не дочекаються, принаймні цьогоріч. Пропозицію наявні кошти субвенції з держбюджету на вулиці і дороги комунальної власності Рівненщини витратити не на асфальтове покриття, а на так звані білощебеневі дороги підтримали депутати профільної комісії облради.

Нагадаємо, "мода" на білощебеневі дроги завелась при попередньому голові обласної адміністрації. Подейкували, інтерес у збуті білого щебеню із місцевого заводу мав син президента-втікача. За технологією тоді брали щебінь, посипали ним напрямок, утрамбовували і двічі на рік грейдерували. Правда, обслуговування таких доріг - те ж грейдерування - лягало на плечі місцевих бюджетів, тому часто білощебеневі стояли розбиті. Два роки тому за підрахунками спеціалістів кілометр такого покриття коштував приблизно 300 тисяч гривень.

Скільки спишуть нині на білощебеневі дороги Рівне нщини - побачимо. Напередодні члени постійної комісії запропонували профільному департаменту з питань архітектури та будівництва облдержадміністрації підготувати пропозиції в частині заміни об’єктів, в яких планувалося асфальтове покриття на об’єкти, в яких передбачається білощебеневе покриття, бо асфальтове покриття класти недоцільно через невідповідний температурний режим. Для інформації: трасу Київ-Чоп у нас будували при мінус 10 градусів. Та й діючі радянські норми, а нині ДБН дозволяють класти асфальт при середньодобовій +5. Чому замість асфальтованих у нас продовжують з'являтися білощебеневі дроги та чи зявляться, бо це рішення має прийняти сесія, Комунальний Патруль дізнається детальніше вже згодом.