У більшості випадків холод в квартиру і різні сторонні звуки проникає через вхідні двері, тому її потрібно якісно утеплити , зробити таку роботу зможе і непрофесіонал. Потрібно всього лише мати необхідні інструменти і матеріали, а також трохи навичок.

Двері з поролону:

Двері зніміть і покладіть її на табуретки або ж стільці , попередньо знявши замкові , ключові накладки і ручки. Старе покриття обов'язково видаліть , саме дверне полотно помийте добре. Смужками з дерматину 12 сантиметрів шириною оберніть поролон , місця з'єднання скріпіть . Довжина смужки повинна бути такою , як і довжина всіх сторін дверної коробки. Для монтажу утеплюючих валиків в двері за допомогою пилки зробіть пази.



pic

На двері приклейте поролон , стежте , за відстанню між краєм розкладки і поролоном. Має бути приблизно 20 міліметрів. Зверху на поролон прибийте оббивними цвяхами штучну шкіру з кроком між ними 4 сантиметри і по всьому периметру дверей , зайвий шкірозамінник зріжте .

По периметру дверей встановіть валики , для більш надійного їх закріплення , промажте паз в двері і гребінець валика клеєм. Хоча, по периметру коробки для дверей можна набити рейки , обтягнуті попередньо поролоном з тканиною. Щоб ваші двері мали більш естетичний вигляд - поверх матеріалу, що застосовується для утеплення дверей , набийте оргалит . Його можна закрити самоклеючою плівкою , декоративним шпоном або пофарбувати фарбою. Якщо ви будете проводити дану роботу , то треба буде обрамити дверне полотно профільованою рамкою , яка і буде утримувати оргалит з декоративним покриттям.

Металеві двері



pic

Якщо у вас встановлені металеві двері з внутрішніми порожнинами , то для їх утеплення можна застосувати мінеральну вату або пінопласт. Для цього, необхідно двері частково розібрати , досить часто внутрішня їх поверхня - це лист оргаліту, який прибитий до дерев'яних брусків , тому , щоб позбутися від звуків ззовні , потрібно покласти віброізоляційний матеріал одним шаром. Також для утеплення дверей , виконаних з металу, використовують еластичні ущільнювачі, які не допускають потрапляння повітря крізь дверний отвір.