В ніч з 31 жовтня на 1 листопада наше місто як і інші міста світу відзначає одне з наймістичніших свят - Хелоувін. До нас це свято прийшло із Америки. Хелловін - третє по масштабах гулянь свято після Нового року і Дня подяки.

86 % американців прикрашають будинки на це свято. На Хелоувін з гарбуза вирізують різноманітних монстрів.

Найбільший гарбуз у світі завісив на 600 кілограмів. Цей велетенський гарбуз був зважений в жовтні 2004 на гарбузовому фестивалі в Порт-Ельгіне, Онтаріо, Канада.

Ми провели опитування серед місцевих жителів та запитали чи готуються вони зустрічати це свято:

Катерина,18 р.

"Мені подобається що Україна переймає такі веселі традиції в американців. Пам'ятаю минуло року, я стояла на зупинці і чекала маршрутку а до мене підійшла група молодиків в чудернацьких костюмах та розмальованими обличчями, чесно кажучи я не відразу зрозуміла що відбувається,а потім вони привітали мене з святом. Мені це дуже сподобалось, тому цього року я буду теж вітати усіх рівнян, уже і образ собі придумала."

Михайло, 20 р.

"До Хеулоувіна я відношусь нормально, це не погана нагода гарно провести час з друзями в незвичній атмосфері свята. Особисто я святкуватиму його в Кракові (Польща) . Тут ще за тиждень торгові центри оздоблюють прикрасами відповідного стилю.

А всі студенти розфарбовуються та одягають костюми, так як в цей день обовязковий дрес код у всіх клубах міста. Свято проходить весело і емоційно."

Вадим, 22 р.

"Нічого проти Хелоувіна не маю, але святкувати не збираюся, так як він просто додатковий привід для веселощів, не більше. У нас в країні є багато інших свят які потрібно шанувати і поважати, на жаль Хелоувін до них я не відношу."

Також ми звернулись до християнської церкви, щоб дізнатись думку священнослужителів про це свято. Виявляється, що Першого листопада - свято Всіх Святих, а не "хелоувін".

Диявол та злі духи роблять усе навпаки, тому і створили "хелоувін"- свято, яке полягає в магії та сатанізмі. І це є суттєвий аргумент, що ми, християни, не повинні святкувати його. Сатаністи вважають це свято за одне з найбільших в їхній спільноті. Люди не бачать в ньому нічого поганого, ніби це звичайна забава, де цікаво можна провести час, але забувають про те, що це свято є для вшанування злих духів, котрі нам можуть зашкодити.

Отець Микола, поділився своєю думкою про Хелоувін :

- Я вважаю, що свято Хелоувін було започатковане кимось, хто є противником Церкви, тобто Бога, тому що Бог ототожнюється з Церквою, котру Він заснував. А це свято є протиставленням католицької Урочистості Всіх Святих, котра вшановує добрих духів, а Хелоувін — прославлення злих духів. Кожен, хто святкує його, стає проти Бога. А той хто стає проти Бога, той побачить свій кінець!