Обласний центр, як би не скаржились на затишшя будівельного ринку чиновники, таки розбудовується. От тільки будують, хто де хоче та як хоче. Комунальний патруль поцікавився у влади - а чи погоджували із міськими службами заїзди до новобудов, адже одна реконструкція тротуару переросла у заїзд транспорту просто через пішохідний перехід, а інша перекрила огляд дороги.

Це вулиця Данила Галицького сьогодні. Два місяці тому тут розкопали частину міського тротуару, щоб виїзд на дорогу облаштувати. Адміністрація сусіднього ринку, до якого і прилягають "розкопки" за погодженням цих робіт ні то міської вдали ні до Державтоінспекції не зверталась. Останні, кажуть, застали робітників на гарячому, навіть протокол склали. Відтоді розкопки припинили, а територія так і залишилася не облагороджена.

Коментувати ситуацію із самовільно облаштованими заїздами в місті зголосився сам міський голова Володимир Хомко. Про проблему на галицького знає, втім вважає ринок, що поряд, найохайнішим. Каже дирекцію оштрафують, правда тільки за нищення тротуарів.

Заважають і то сильно, зізнаються держінспектори, зокрема транспорту, який виїжджає з автостанції. Тому, окрім вулиці Макарова, світлофор потрібен і тут.

Тож, коли з'явиться тут автоматичний регулювальник руху - невідомо. Нині у казні знайшли кошти на проект реконструкцію дороги - на вулиці Млинарській, тієї, що за новобудовою на перехресті Чорновола-Степана Бандери. І ДАІ кажуть, побудоване погодженому ними у 2007 році проекту не відповідає. Крім того під час будівництва на робітників інспектори склали щонайменше п'ять протоколів і за роботи в межах червоної лінії, за вчинення перешкоди будматеріалами. Але найбільші проблеми, підозрюють, ще попереду. Бо мало того що паркомісць буде бракувати, автомобілі ще й зможуть скакати на тротуари через пішохідний перехід.

Жодного заїзду з Чорновола, тим більше через пішохідний перехід місто не дозволить, наголошує міський голова.

Не домовились з містом власники будівлі на Соборній 16, де колись була тюрма. Біля приміщення хотіли теж облаштувати в'їзд та зупинку громадського транспорту. Натомість комунальники висадили тут каштани, а невдовзі мають встановити ще й огорожу.

Комунальний патруль у свою чергу стежитиме, чи не перетворять пішохідний перехід на поїзд до новобудови на Чорновола, та коли зникнуть купи роздовбаного асфальту на Данила Галицького і неузгоджена з містом мала архітектурна форма, а натомість з'явиться там світлофор.