Держава гарантує безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції, незалежно від установлення їм інвалідності.

Вартість виробу встановлюється залежно від його потреб та не обмежена в сумі. До технічних та інших засобів реабілітації належать: протезні вироби, крісла колісні, спецзасоби для самообслуговування та догляду, допоміжні засоби для особистої гігієни, переміщення та підйому, меблі та оснащення.

Аби отримати технічні та інші засоби реабілітації необхідно подати такі документи:

- паспорт (копія та оригінал);

- ідентифікаційний код (копія та оригінал);

- рішення військово-лікарської комісії чи висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу в забезпеченні необхідним виробом;

- витяг з наказу командира військової частини (начальника територіального підрозділу) або довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), видана командиром військової частини (начальником територіального підрозділу), з відомостями про участь в АТО (для військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців та працівників МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, інших утворених відповідно до законів військових формувань, яким не встановлено інвалідність).

Зазначений перелік документів особою або його законним представником подається до органу соцзахисту населення за місцем проживання учасника АТО.

Особа обирає протезно-ортопедичне підприємство, на якому буде проведено протезування (ортезування) або ж забезпечено необхідним технічним засобом реабілітації.

На обраному заявником підприємстві буде проведено огляд учасника АТО та подальший супровід із надання протезно-ортопедичної допомоги. Про це повідомляють на сайті Рівне нської ОДА.