До позачергових виборів народних депутатів України залишилось два дні. Тож Громадянська мережа Опора вже провела проміжні підсумки спостереження за передбвиборчою агітацією. Цього разу на Рівненщині збільшилась кількість використання брудних технологій, які кандидати використовують з метою дискредитації своїх опонентів. Такі випадки зафіксували на 152, 154, 155 та 156 виборчих округах. Крім того, в останній тиждень передвиборчої агітації інструментом вирішення політичних конфліктів між кандидатами стали суди.

Також в області опорівці зафіксували незначні випадки непрямого підкупу виборців та використання адмінресурсу. А ще агітки в громадському транспорті і матеріали без вихідних даних. В день проведення виборів на дільницях за дотриманням громадського порядку наглядатиме близько півтори тисячі правоохоронців. Щоправда у цьому їм допомагатимуть.

Станом на сьогодні правоохоронці зафіксували 40 фактів порушення виборчого процесу на території області. Нині по ним проводяться перевірки. Цьогоріч також посилили відповідальність за порушення виборчих прав громадян.

Таким чином, відтепер не лише тим хто купує голос, а й тим, хто продає загрожуватиме кримінальна відповідальність. Тож рівненських виборців просять бути пильними, не піддаватись на можливі провокації, не продавати свій голос та повідомляти про факти порушень виборчого процесу міліції, або опорівцям.