До міліції надійшло депутацьке звернення від кандидата у народні депутати про порушення виборчих прав шляхом розповсюдження неправдивої інформації, яка може негативно вплинути на волевиявлення виборців.

А саме: начебто надання незаконної винагороди в розмірі 400 гривень. Крім того, він пояснив, що ні він, ні його команда будь-якого відношення до даних телефонних дзвінків не мають.

Також, до міліції надійшло 15 повідомлень від рівнян про те, що до них на стаціонарні телефони надходять дзвінки від невідомих осіб, які розповідають про можливість отримання матеріальної допомоги від одного з кандидатів у народні депутати. Зловмисники повідомляють про дату та час зустрічей, які будуть проходити поблизу будинків проживання громадян.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права).

Як повідомляють у СЗГ УМВС України у Рівне нській області, на даний триває слідство за фактом розповсюдження неправдивої інформації з метою дескридитації кандидата. Правоохоронці проводять всі можливі слідчі та розшукові дії спрямовані на встановлення осіб правопорушників.