Вірші рівненської незрячої поетеси Вікторії Самчук увійшли до першої аудіокниги, опублікованої у дейзі-форматі. Представлення збірки «Тобі емоції справжні» відбулося під час Міжнародного науково-практичного семінару на тему «Перша українська дейзі-бібліотека».

Захід проходив в Рівне нській обласній універсальній науковій бібліотеці у рамках започаткованого Міністерством культури України проекту «Взаєморозуміння».

Під час семінару присутні ознайомилися з аудіоформатом «дейзі», його перевагами, технічним і програмним забезпеченням для виготовлення дейзі-книг, проведення майстер-класів і залучення бібліотекарів до створення в Україні першої дейзі-бібліотеки.

«Дейзі» – це особливо зручний для користувачів із вадами зору формат. Він має функцію навігації аудійованою книжкою: повністю незряча людина спроможна протягом декількох секунд віднайти будь-який потрібний їй розділ, параграф, сторінку в такій аудіокнижці.

Загалом у рамках міжнародного проекту в Україні планують розробити й укомплектувати першу українську дейзі-бібліотеку, яка міститиме 2 тисячі книг.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.