Як не помилитись у чи не найважливішому виборі в житті - виборі професії у свій час певно міркували усі старшокласники. Щоб допомогти молоді Кузнецовська міський центр зайнятості вже восьмий рік поспіль влаштовує молодіжний Форум – «Україна. Молодь. Майбутнє». Цей захід дозволяє отримати професійну фахову консультацію, дізнатись про стан ринку праці, перспективи його розвитку і не лише.

На захід запросили випускників навчальних закладів міста, Рафалівської школи-інтернату та безробітну молодь. Вони відвідали ярмарок професій, тренінги-семінари, профорієнтаційні заходи, виставки, змогли познайомитись з роботодавцями та пройти професійно-діагностичне тестування за сучасними методиками в автоматизованому режимі. У старшокласника Максима результати тесту співпав з його планами на майбутнє.

На молодіжний форум завітали не лише роботодавці, а предстаники міської влади. Адже в монопрофільному місті Кузнецовськ проблема забезпечення робочими місцями людей стоїть дуже гостро, - говорить Ігор Куц. З майже двох тисяч людей, які перебувають на обліку центра зайнятості відсотків 60 - молодь до 35 років.

Старшокласниця Катерина Вирста давно вже визначилась із напрямком своєї майбутньої професії. Однак, на форумі отримала найважливіше - підтримку.