Усунути набряки і мішки під очима можна за допомогою народних методів: прохолодні компреси зі звичайної води, чорного чаю і ромашкового настою; давно перевірений засіб від мішків під очима - кубики льоду з води або трав'яних настоїв ромашки, шавлії, дуба, календули; натуральні маски для шкіри навколо очей, що володіють підтягуючим ефектом.

Шкіра навколо очей дуже тонка - приблизно в 3-4 рази тонше, ніж на інших ділянках тіла. Від недостатнього кровопостачання та недостатньої насиченості киснем кров застоюється в капілярах під очима і починає просвічувати. Якщо шкіра недостатньо добре зволожена, вона стає ще більш прозорою та кола виглядають запалими.

Не забувайте щодня доглядати за ніжною, тонкою, чутливою шкірою: ніхто не скасовував крем від мішків під очима, темних кіл, зморшок. Пам'ятайте про те, що неякісна косметика також може стати причиною появи набряків. Проте жодна, навіть найкраща маска від відомого бренду не зрівняється по якості з натуральної маскою проти мішків під очима, приготовленої в домашніх умовах. Якщо з'явилися мішки під очима, домашні маски і примочки, приготовлені вдома власними руками з натуральних інгредієнтів, стануть вашим порятунком у цій справі. Їх можна робити не тільки по необхідності, але і регулярно. Маски і примочки накладаються на чисту шкіру повік хвилин на 20, а потім змиваються теплою водою.

1. Трав'яні компреси З трав для усунення мішків під очима ідеально підходять ромашка, розмарин, липовий цвіт, арніка, очанка лікарська, листя м'яти, череди. Будь-яку з цих трав (столова ложка) залити окропом (склянка), настояти і робити на очі ледь теплий компрес, постійно оновлюючи його. Під впливом таких компресів темні мішки під очима дуже швидко зникнуть.

2. Примочка з чаю і ромашки Сухі квітки ромашки (чайна ложка) змішати з сухою заваркою чорного або зеленого чаю (чайна ложка) і залити окропом (склянка), настояти, прикладати до очей у вигляді теплого лікувального компресу.

3. Березові примочки Свіже листя берези (5-6 штук) залити мінеральною водою (склянка) і залишити на ніч.

4. Картопляна маска Картопляне пюре в теплому вигляді докласти в марлі до очей. Така природна мазь від мішків під очима володіє приголомшливим омолоджуючим ефектом. Якщо немає часу відварювати картоплю, розріжте свіжий бульбу на дві половинки і зрізом кожен прикладіть до очей. Можна натерти свіжий картоплю на тертці, розбавити його подрібненими петрушкою і кропом, загорнути в марлю і прикласти до очей.

5. Огіркова маска Натерти огірок на тертці, прикласти до очей кашку, а зверху накрити її ватним диском, змоченим в молоці.

6. З хвоща Сухий польовий хвощ (столова ложка) залити окропом (склянка), прокип'ятити протягом 15 хвилин, остудити, використовувати у вигляді теплого компресу.

7. З меліси Віджати сік з меліси лікарської і змочити в ньому м'якуш білого хліба, який загорнути в марлю і прикладати до очей. Цей компрес зніме набряки і мішки під очима всього за півгодини.

8. З петрушки Корінь петрушки пропустити через м'ясорубку (столову ложку), змішати міцною заваркою чорного чаю.

9. Сметанна маска Подрібнена зелень петрушки (чайна ложка) змішується зі сметаною (2 чайні ложки).

10. Медова маска Розтоплений мед (столова ложка) змішати з пшеничним борошном (столова ложка) і яєчним білком. З допомогою таких чудодійних засобів видалення мішків під очима перестане бути вашою проблемою, і шкіра засяє молодістю і красою.