Як допомогти потерпілому у разі вогнепального поранення показували під час спеціалізованих медико-волонтерських навчань. Практичні заняття для студентів та громадськості пройшли у Рівненському медичному коледжі. Про це повідомили у прес-службі ОДА.

У рамках заходу фахівці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, рятувальники та представники Червоного хреста тренували майбутніх медиків та волонтерів Рівне нщини надавати домедичну допомогу потерпілим внаслідок надзвичайних ситуацій, в тому числі терористичних актів.

Зокрема, молодь вчили обстежувати та транспортувати пацієнта, накладати джгут для тимчасової зупинки кровотечі, робити штучне дихання та масаж серця. Адже ці та інші маніпуляції домедичної та першої медичної допомоги вкрай важливі у випадку великої кількості потерпілих.

За словами заступника головного лікаря Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олега Ушкевича, проведення таких навчань є дуже важливим, адже тільки та держава може називатись цивілізованою, де 5-10 відсотків дорослого населення вміють надавати домедичну допомогу.