Аби попередити аварійні вимкнення електрики, мешканців Рівненщини закликають обмежити використання потужних електроприладів, особливо у години пік – з 6 до 10 години вечора та вранці.

Адже, у разі перевищення лімітів споживання, на Рівне нщині відбуватимуться аварійні відключення на одну-дві години. Вони здійснюватимуться без попереджень – по розпорядженню центрального диспетчера об’єднаної енергетичної системи України.

І вплинути на це Рівне нщина не зможе. Про це йшлося під час селекторної наради з районами щодо готовності до роботи в опалювальний сезон.

За словами голови правління ПАТ «Рівне обленерго» Сергія Невмержицького, більшість електропроводок та електромереж не розраховані на велику кількість пристроїв. «Коли люди вмикатимуть багато електроприладів, тоді відбуватиметься аварійне відключення. До того ж, перевантаження внутрішньобудинкової електромережі може призвести до коротких замикань. Якщо споживачі обмежуватимуть одночасне використання потужних побутових приладів, то якість напруги буде кращою», - зазначив Сергій Невмержицький.

- Нас чекає складний і відповідальний опалювальний сезон, - акцентував заступник голови ОДА Тарас Пустовіт - Постачання природного газу буде обмежене, тому варто чекати, що навантаження на електромережі зросте в рази. Але ми повинні зробити усе, що залежить від нас, аби осінньо-зимового період пройшов нормально.

Відтак Тарас Пустовіт доручив керівникам районів ще раз обстежити усі електрощитові та системи енерговідключення. Особливу увагу необхідно звернути на надійність резервного живлення у медзакладах Рівне нщини. До того ж, у всіх районах області варто передбачити чергування електриків, котрі цілодобово зможуть надавати фахову допомогу.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської ОДА.