На Рівненщині знову збройне протистояння. Ситуація на "бурштиновому фронті" на поліссі знову загострюється. Місцеві звинуватили міліцію в збройному нападі і надмірному застосуванні сили, зброї і спецзасобів. Міліцейське ж керівництво - спростовує, мовляв порушень правопорядку не допустили, гранат не кидали, зброю і силу - не застосовували. На місці протистояння опинився наш кореспондент. Бурштинові війни по-поліськи - далі у сюжеті.

Ці кадри були відзнти не на сході України, а на півночі Рівне нщини. Кількасот місцевих мешканців проти сотні міліціонерів. Селян обурив початок робіт з видобутку бурштину в урочищі Гальбин, нібито - приватною компанією.

Коли люди почали стягуватись до лісу - представники фірми, що взяла під контроль бурштинові родовища - викликали міліцію. Ті - особливо не розбирались, кажуть місцеві.

Присмиряти селян приїхали озброєні міліцейські спецпризначенці з Рівного. Класифікували це, як масове порушення порядку. Навіть адмін протокол на п'яного водія склали, і незареєстровану автівку на штрафмайданчик забрали.

Міліціонери викликали підкріплення, селяни теж зібрались і простистояння продовжилось в тому ж лісі до глибокої ночі.

На переговори з селянами навіть приїхав новопризначений начальник обласної міліції. І сказав: до виборів ніхто і нічого не вирішить. Тож і діалог - не склався.

Нині ситуація на поліссі умовно врегулювалась. Міліціонери домовились з місцевими про повернення до травневих домовленостей. Тобто в урочищі Гальбин бурштин поки не видобуватимуть. Ані незаконно місцеві, ані умовно-законно - приїжджі.