Він народився на початку весни у холодному сибірському місті Усольє Іркутської області. Туди за часів радянських репресій потрапили його родичі. Там же познайомилися його батьки.

У 7-річному віці він разом з ними повернувся на рідну землю. Вже тут навчався у школі, де розбишакою ганяв по коридорах, ходив з друзями у табори, брав участь у художній самодіяльності.

Згодом закінчив Рівне нський державний педагогічний університет. Освоїв фах вчителя трудового навчання та технічних дисциплін. А ще пізніше – підвищував кваліфікацію за спеціальністю «менеджмент організації».

Заробляти на життя починав з малого – звичайного робітника на Рівне нському заводі високовольтної апаратури. Потім працював майстром виробничого навчання в 11-му училищі. А в 94-му потрапив на роботу до загальноосвітньої школи номер два – вчителем трудового навчання.

Вже за два роки – призначений директором цієї школи.

Директором школи Андрій Ярославович Нагорний працює вже майже 20 років. Посаду керівника ЗОШ номер два отримав у квітні 1996 року. А через шість років школу реорганізували в Рівне нський навчально-виховний комплекс № 2 «Школа-Ліцей». Відтак на рахунку Андрія Нагорного, відмінника освіти України, сотні випускників, які навчалися та виховувалися в Другій школі.

Андрій Ярославович захоплюється фотографіями. Любить подорожувати і обов’язково на згадку знімкувати найвизначніші місця, в яких побував. Читати любить не тільки тому, що треба, як вчителю. В літературі знаходить можливість саморозвитку. Має велику бібліотеку книг. Родина у Андрія Нагорного велика та дружна. Дружина Андрія Ярославовича – теж педагог. Вчитель початкових класів. Разом виховують донечку, якій днями виповнився рік. Рідною називає і старшу доньку дружини. Має також двох дорослих синів від попереднього шлюбу – Тараса та Павла.

Керується в житті девізом: «Вірити в майбутнє, жити реальним».