Ще із дитинства лідерські якості та дипломатичні здібності спостерігалися в його характері . Змалечку він був хорошим, ввічливим хлопчиком, з яким завжди можна було обговорити усі проблеми чи питання.

Він ріс і виховувався у великій дружній родині. Тому у домі було завжди галасливо, але так по-домашньому тепло та затишно. У школі поводив себе так, як часто поводяться хлопці. Він не часто показував свій щоденник батькам. Завжди був самостійним, намагався сам вирішувати усі свої проблеми.

Неабияку роль у його житті та вихованні відігравали дідусь та бабуся. Саме вони виховали в онукові інтелігентність та справедливість. Його дід, на честь якого він названий, був одним із засновників кафедри гідравліки в рівненському Національному університеті водного господарства та природокористування.

Наприкінці 90-х він закінчив Рівне нський економіко-гуманітарний інститут за спеціальністю менеджер-економіст, викладач економіки.

Нині ж він – один з найуспішніших місцевих підприємців. Його невелика майстерня виросла до цілої компанії з виробництва броньованих та протипожежних дверей «Сталь-М».

Трудовий шлях Олексій Муляренко розпочав в 2000 році в приватному підприємстві «Мет-Експо» на посаді начальника дільниці. Згодом - обійняв посаду заступника директора у Луцькій філії.

А вже у 2001 році Олексій Муляренко розпочав власну справу – заснував “СТАЛЬ-М”. Сьогодні його компанія - це лідер галузі та успішне підприємство, на якому працює більше півсотні працівників, а сама продукція ні рівні конкурує з європейськими аналогами.

У 2010 році Олексій Муляренко приєднується до партії “УДАР Віталія Кличка” та очолює виконком Рівне нської обласної організації. Рік тому – став членом Рівне нського виконкому. Тепер же поставив собі ціль достойно представити один із найкращих округів України у новому Парламенті – балотується до Верховної Ради.

Олексій Муляренко разом із дружиною Оленою виховують двох синів - Андрія та Івана, та трирічну доньку Арину.

Сім’я для Олексія – це його гордість. Намагається приділяти кожну вільну хвилинку своїм дітям та дружині. У сім’ї Муляренків є своя мрія – зробити традицією кожного вечора збиратися великою родиною, палити вогнище, пити чай і ділитися своїми думками, планами, розказувати про свої досягнення. Дружня родина – запорука щасливого життя.