Нині питання про те, як утеплити свою квартиру чи будинок до зими, є актуальним для кожного українця. Адже за допомогою різних матеріалів і методів можна перетворити своє житло немовби на термос, який не втрачатиме тепло.

Згідно даних вимірювання рівня тепловтрат в будинку:

• через неутеплені стіни втрачається – 50% тепла;

• через вікна та двері – 25%;

• дах – 15%;

• через підлогу і стіни підвалу – 10%.

Сайт Рівне 1.tv провів опитування серед місцевих жителів. Респондентів запитали, чи готові вони до зими, та як утеплюють свої квартири (будинки), аби їхня оселя була теплою та затишною.

Анастасія, 18 років, студентка:

"Мій будинок вже давно утеплений. Ми обклеїли його пінопластом та поставили пластикові вікна. З того часу пройшло вже 3 роки, і я можу впевнено сказати, що в моєму будинку взимку тепло."



pic

Світлана, 60 років, пенсіонерка.

"До зими готуємось ще літом: рубаємо дрова, готуємо запаси брикету, заклеюємо вікна. Та і не було таких страшних зим, щоб ми замерзали. Я осінніми вечорами в'яжу теплі носочки, а ще гріємось трав'яними напоями".

Павло, 31 рік, КВН-журналіст

"Своє помешкання я не утеплюю. Думаю газ буде, ще здається з ним нас не підводили, так і будемо грітись. А якщо і будуть якісь проблеми з теплом, то мені не страшно, я не мерзляк."

Наталія, 21 рік, продавець-консультант.

"Звичайно, свій будинок ми утеплюємо кожного року, заклеюємо вікна та щілини під вхідними дверима ущільнюючою стрічкою, тому взимку в нашому помешканні тепло та затишно."



pic

Максим, 31 рік, ведучий на телебаченні

"Моя квартира вже утеплена, стоять пластикові вікна, поки вистачало, аби надто не мерзнути в панельному будинку".



pic

Катя, 18 років студентка.

"Ми утеплюємо вікна поролоном. Особисто я сплю під двома ковдрами а більше я й не знаю, як можна утеплити квартиру в багатоповерховому будинку, поки що цього вистачає і зимою в помешканні не холодно".



pic

Олена, 18 років,студентка.

"На рахунок утеплення я особливо не замислююсь, адже в нас є камін, який добре обігріває будинок. Коштує він не великі гроші, а користі з нього багато. Обігрівачів зараз в магазинах вистачає і їх можна придбати за різну ціну, адже вони і час збережуть, і мороки з ними немає, і тепло в будинку завжди".



pic

А як утеплюєте свою оселю ви?