На виставці CEATEC JAPAN 2014, що в Японії, компанія Toshiba продемонструвала свою версію «розумних» окулярів, що одержали назву Toshiba Glass. Можливо, вони не зможуть випередити Google Glass на ринку, але, по всій видимості, будуть помітно дешевшими.

Так само, як і Google Glass, «розумні» окуляри Toshiba Glass використовують для передачі зображення невеликий вбудований проектор, розміщений на правій стороні, але, на відміну від пристрою Google, у них немає призми над лінзою. Замість цього Toshiba використовує для передачі зображення з проектора безпосередньо лінзи окулярів, які виготовлені з декількох вертикальних, практично невидимих призм.

pic

Вага Toshiba Glass становить 42 грами. Окуляри Google Glass важать ненабагато більше - близько 50 г. Разом з тим, у Toshiba Glass немає батареї для проектора, яка, на думку конструкторів, робить пристрій значно важчим. Тому Toshiba Glass потрібно в процесі роботи підключати до смартфону.

pic

Слід також відзначити, що Toshiba Glass не є повноцінним комп'ютером, а являє собою лише дисплей для відображення інформації, що передається зі смартфона.

Планується випуск трьох варіантів Toshiba Glass - стандартного, спортивного та промислового. Останній буде відрізнятися підвищеною міцністю, а також захищеністю, подібно очками для роботи в лабораторії. Поставки Toshiba Glass, як очікується, почнуться в наступному році.

Джерело: PCworld