На Парижському автосалоні була показана Skoda Fabia третього покоління. Популярний п'ятидверний хетчбек 2015 модельного року отримав куди більш строгу зовнішність в порівнянні з попередником і багатий набір надсучасних гаджетів.

Показали чехи і обіцяний раніше універсал Fabia Combi. В Європі обидві новинки надійдуть у продаж в січні наступного року.

pic

Що до зовнішності новинки, то геометричною чіткістю ліній нова Fabia додає собі агресивності, так що виглядає одночасно радикально і дорого. При цьому "народна" лінійка 3- і 4-циліндрових двигунів представлена бензиновими моторами потужністю 60-110 к.с. і дизелями, що розвивають від 75 до 105 к.с. Сама екологічна версія Green Line з 75-сильним TDI, системою "стоп-старт", рекуперацією енергії та спеціальними шинами витрачає всього 3,1 л / 100 км.

pic У новій "Фабії" будуть доступні досить просунуті технології: повна інтеграція зі смартфоном, система MirrorLink, що дозволяє запускати телефонні додатки на бортовому екрані. Якщо говорити про практичність, то максимальний обсяг багажника у хетча (зі складеними спинками задніх крісел) становить 1150 л, а у універсала - цілих 1395 л.

pic